Miriam Westgeest is dirigent van Maqam sinds september 2009.


Al vanaf haar jeugd neemt muziek een belangrijke plaats in haar leven in. Ze zong in verschillende koren, speelde viool en zat op ballet. Niet zo verwonderlijk dus dat ze na haar gymnasium koos voor een muziekopleiding.
In 1986 behaalde ze haar diploma schoolmuziek aan het Hilversums Conservatorium. Ze werkte daarna als koordirigent en muziekdocent. Tegelijkertijd studeerde zij koordirectie bij Martin Kamminga en volgde diverse Kurt Thomascursussen.

In 1988 behaalde ze het praktijkdiploma koordirectie.


Miriam vindt het belangrijk dat ze een koor zo ver mogelijk kan brengen en daarom studeerde zij zang bij onder anderen Herman Woltman en Annet Andriesen en volgde methodieklessen aan de Schumann-academie te Utrecht.

Als sopraansoliste verleent ze regelmatig haar medewerking aan verschillende concerten.
 

De opleiding schoolmuziek is een gevarieerde opleiding en mede daardoor is de ervaring die Miriam heeft zeer divers. Ze was bestuurslid en concertmeester bij het Utrechts Studenten Koor en Orkest (USKO) en dirigeerde uiteenlopende koren, van kinderkoor tot ouderenkoor en van close-harmonykoor tot oratoriumkoor.
Ze zong de rol van Diana in de opera “Iphigénie en Aulide” van Gluck en had de algemene muzikale leiding bij het operaproject "Les Indes Galantes" van J.P. Rameau.

 

Tot oktober 2004 was Miriam als dirigent actief in het westen van het land. Zij dirigeerde onder andere het kamerkoor Revoce in Hilversum. Daarnaast had zij de leiding over het vrouwenkoor "Cantiamo" uit Weesp. Met dit laatste koor won ze in 2000 de eerste prijs tijdens het korenfestival in Weesp. In augustus 2004 verhuisde Miriam van Hilversum naar Zutphen.

Kort daarna werd zij dirigent van Vrouwen Vocaal Velp.
 

Miriam is werkzaam in het onderwijs als directeur van de John F. Kennedyschool in Zutphen.